Blog Italissima

Vakantie op een agriturismo
Binnen het aanbod van Italissima vind je veel agriturismi. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen een vakantiehuis en een agriturismo?
Lees verder »

“Het groene hart van Italië”
Ik waan mezelf in een oase van rust en begrijp meteen waarom deze streek de bijnaam ‘het groene hart van Italië’ verdient! Umbrië… deze magische regio in het midden van Italië biedt wondermooi natuurschoon. Overal om me heen zie ik glooiende heuvels in allerlei tinten groen, bloeiende velden en hoge cipressen.
Lees verder »

Geen kerst zonder panettone
Voor Italianen is het pas kerst als er panettone in huis is. Deze luchtige goudgele cake, gevuld met sukade, rozijnen of ander lekkers is immens populair. Oorspronkelijk komt het uit Milaan, maar tegenwoordig is heel Italië fan van panettone. En niet alleen Italië!
Lees verder »

Op zoek naar truffels in Italië
In Italië is het truffelseizoen begonnen. Op de meeste menukaarten staan pastagerechten met truffel, truffeltapenade en er zijn allerlei leuke truffelmarkten. Wat is er eigenlijk zo bijzonder aan de truffel? Lees verder »

Italiaans in handgebaren
Italiaans is een taal waarbij de handen vaak uitbundig gebruikt worden. Best handig! Als je taalkundig niet zo sterk bent, kun je alsnog de Italianen begrijpen! Met deze vijf tips helpen we jou een ‘handje’ met de Italiaanse gebaren. Lees verder »

Typisch Toscane
Wij houden van Toscane. Van de glooiende heuvels, het heldere licht, de cipressen, de vriendelijke mensen, de mooie dorpen en het lekkere eten. Maar wat is eigenlijk typisch Toscane? Lees verder »

Rondrijden in Italiaans design
Lamborghini, Ferrari of Masserati? Wie rijdt er nou niet het liefst rond in een Italiaanse design auto?! Het is niet zo gek dat Italië zich tot winnaar mag benoemen van het meeste aantal auto’s per duizend inwoners, want de meest stijlvolle automerken komen uit het land van de pasta’s en pizza’s. Lees verder »

De 30 leukste vakantieadresjes in Italië
Vakantie: iets waar je het hele jaar al naar uit kijkt. Toch blijft het kiezen van een vakantieadresje altijd lastig. Wil je iets in de natuur of toch dichtbij een grote stad? Houd je van luxe of wil je juist leven als de Italianen zelf? Om je een handje te helpen hebben wij een top 30 geselecteerd. Laat je inspireren! Lees verder »

3 mooie meren in Italië
Iemand zei laatst: Umbrië heeft alles, behalve de zee. Dat klopt, maar wie heeft de zee nodig als er adembenemend mooie meren zijn? En dat geldt niet alleen voor Umbrië, maar voor heel Midden- en Noord-Italië. Dit zijn volgens ons de drie mooiste Italiaanse meren. Lees verder »

Pinocchio en Italië
Wie in Florence, San Gimignano of een andere bekende Toscaanse stad loopt, kan hem niet missen: het groen met rood houten poppetje met lange neus. Het is natuurlijk Pinocchio. Maar wat heeft hij eigenlijk met Italië te maken?
Lees verder »
Call us0348 - 43 46 49
ma-vr 9-17:30 / za 10-17:30
Italissima is een handelsnaam van Chalet.nl B.V - info@italissima.nl - tel: 0348 - 43 46 49
Snel zoeken
loading...