Blog Italissima - Eten & drinken

10 Italiaanse eetzondes
Italianen zijn nogal precies als het op eten aankomt. Vis en kaas horen bijvoorbeeld niet samen in een maaltijd en ketchup op de pasta is een culinaire doodzonde. En zo zijn er 10 Italiaanse eetregels speciaal voor buitenlanders, vastgesteld door de Academia Barilla. Houd jij je eraan? Lees verder »

Voor op je verlanglijst: Italiaanse kookboeken
Met de feestdagen voor de deur, heb je een goede reden om een nieuw kookboek aan te schaffen (of cadeau te vragen). Voor wie wat inspiratie nodig heeft; dit zijn volgens ons de vijf fijnste Italiaanse kookboeken. Lees verder »

Latté Art; best een kunst
Laatst bestelde ik een cappuccino bij Doppio. De jonge barista kwam een beetje verlegen het kopje brengen. ‘Ik heb geprobeerd een hartje te maken’, verontschuldigde hij zich. ‘Maar het lijkt meer op een gebroken hartje...’ Dussss. Latte art, oftewel het met melkschuim figuurtjes maken in je koffie, is een kunst. En die verstaat niet iedereen. Maar met een beetje hulp en veel oefening, lukt het iedereen. Ook deze arme jongen... Lees verder »

De beste chocola vind je in Italië
Op dit moment vindt in Perugia het chocoladefestival Eurochocolate plaats. Het stadje in Umbrië is tien dagen lang het walhalla voor chocolovers. Waarom Perugia, denk je misschien? Het antwoord is simpel: omdat Perugia de plaats is waar het bekendste chocolaatje uit Italië vandaan komt: Baci.
Lees verder »

Café freddo: ijskoude koffie in Italië
Wat opviel toen we de laatste keer in Italië waren, was dat er ineens veel 'café freddo', oftewel ijskoffie, gedronken werd. Deze verkoelende en oppeppende drank is de perfecte dorstlesser bij warm zomerweer. Lees verder »

Moka geheimen ontrafeld
Veel mensen herkennen het waarschijnlijk: je komt voor het eerst aan op je Italiaanse vakantiebestemming, opent de deuren van je keukenkastje – op zoek naar het koffieapparaat – en ziet enkel een vreemd zilverkleurig voorwerp. De eerste kennismaking met de moka, verloop soms wat stroef, maar eenmaal bekend, is hij je beste Italiaanse vriend. Lees verder »

Rosé in Italië
Ik weet nog goed dat ik zeven jaar geleden tijdens een vakantie in Italië om een rosé wijn vroeg. De ober van het restaurant waar ik samen met een vriendin zat, keek me aan met een zelfde blik als wanneer ik het waagde ’s avonds om een cappuccino te vragen. Toch kwam hij terug met een glas wijn. Wit. Hij schonk er wat rode wijn bij en voilà, daar was mijn rosé. Tijden keren gelukkig. Want wat zagen we afgelopen voorjaar in Italië? Rosé. Echte rosé. Lees verder »

Hip en hot: Italiaanse zomerdrankje
Na Scroppino en Aperol Spritz is er nog een ander Italiaans zomerdrankje om van te genieten: Hugo. En wij hebben hem zojuist uitgeprobeerd! Kant en klaar verkrijgbaar maar ook gemakkelijk zelf te maken.
Lees verder »

Broodje ijs?
Hier in Nederland krijg je je bolletje ijs op een oubliehoorn of in een bekertje. Op Sicilië serveren ze ijs heel anders. Brioche con gelato, oftewel broodje ijs, is een typisch Siciliaanse specialiteit. Lees verder »

Heerlijk recept uit Sicilië
Soms proef je tijdens je vakantie een gerecht waar je echt even stil van bent. Dat gerecht eet je vervolgens nog minstens drie keer tijdens diezelfde vakantie. Om het daarna thuis zelf te maken. Mijn favoriete vakantie-in-Italië-gerecht? Busiate al pesto trapanese. Lees verder »
Call us0348 - 43 46 49
ma-vr 9-17:30 / za 10-17:30
Snel zoeken
loading...