Blog Italissima - Tradities & feestdagen

Geen kerst zonder panettone
Voor Italianen is het pas kerst als er panettone in huis is. Deze luchtige goudgele cake, gevuld met sukade, rozijnen of ander lekkers is immens populair. Oorspronkelijk komt het uit Milaan, maar tegenwoordig is heel Italië fan van panettone. En niet alleen Italië!
Lees verder »

Op zoek naar truffels in Italië
In Italië is het truffelseizoen begonnen. Op de meeste menukaarten staan pastagerechten met truffel, truffeltapenade en er zijn allerlei leuke truffelmarkten. Wat is er eigenlijk zo bijzonder aan de truffel? Lees verder »

Carnevale!
Binnenkort barst het Carnaval in Italië weer los. In Italië geen hossende mensen in clownspakken, maar stijlvolle kostuums en kleurrijke maskers. Want ook feesten doen Italianen in stijl. Lees verder »

Epifania: dag kerstboom, hallo Befana
Volgens de katholieke kerk valt het einde van de kerstperiode op 6 januari: driekoningen. Zo ook in Italië, waar op 6 januari Epifania wordt gevierd. Deze feestdag is een van de grootste in Italië en gaat gepaard met veel cadeautjes. Lees verder »

Kerst in Italië
Voor de Italianen behoort Kerstmis tot één van de belangrijkste jaarlijkse feesten. Het feest wordt dan ook uitbundig gevierd met tal van (familie)tradities. Lees verder »

Trouwen in Italië
Trouwen doe je meestal once in a lifetime. Wijnranken op glooiende heuvels, cipressen, blauwe luchten en prachtige stranden: Italië biedt alle ingrediënten voor een onvergetelijke huwelijksdag. Iedere streek heeft zo zijn eigen charme waar de romantiek vanaf spat… Lees verder »

Sinaasappelgevecht; ofwel: carnaval in Ivrea
Als je tussen 19 en 21 februari in Ivrea (vlakbij Turijn) rondloopt, vliegen de sinaasappels letterlijk om je oren! Lees verder »

Het land der geliefden
De verhalen over de oorsprong van Valentijnsdag zijn talrijk. In de meeste verhalen ligt de oorsprong in 'het land der geliefden', Italië… Lees verder »

Italiaanse folklore: kadootjes van een goede heks
Met een tas vol lekkernijen en cadeaus, vliegt een heks op haar bezemsteel door de straten van Italië. Het is ‘La Befana’ die in de nacht van 5 op 6 januari langs de schoorstenen vliegt om de kousen aan de schoorsteenmantel te vullen. La Befana is een typisch Italiaans folklorefeest dat te vergelijken is met Sinterklaas in Nederland. Lees verder »
Call us0348 - 43 46 49
ma-vr 9-17:30 / za 10-17:30
Snel zoeken
loading...