Blog Italissima - Kunst & cultuur

Pinocchio en Italië
Wie in Florence, San Gimignano of een andere bekende Toscaanse stad loopt, kan hem niet missen: het groen met rood houten poppetje met lange neus. Het is natuurlijk Pinocchio. Maar wat heeft hij eigenlijk met Italië te maken?
Lees verder »

Vrolijke verkeersborden
In Florence is er op elke hoek van de straat wel iets bijzonders te zien. Van beroemde beelden, zoals Michelangelo’s David en het bronzen zwijntje, tot indrukwekkende palazzi die soms zo groot zijn dat je ze niet in één keer op de foto krijgt. Wie door de stad wandelt, ziet echter ook moderne kunst opduiken… als je tenminste weet waar je moet kijken. Saskia Balmaekers, Italiëkenner en blogger op Ciaotutti.nl, wijst je vandaag op een van de leukste kunstenaars van Florence! Lees verder »

Slapen in een trullo
Als je een keer echt bijzonder wilt overnachten, moet je eens een trullo proberen. Een wat?, denk je misschien. Logisch, want de trullo is niet heel bekend. Trulli zijn witte ronde huisjes, die je alleen vindt in de regio Puglia in Zuid-Italië. Ze behoren tot het Werelderfgoed en lijken rechtsreeks weggelopen te zijn uit de Efteling. Lees verder »

Dan Browns 'Inferno' tour door Florence
Twee weken geleden zijn we een dag in Florence geweest. Dit keer was het extra leuk om de stad te ontdekken, omdat we net het boek 'Inferno' van Dan Brown hadden gelezen. Dit super spannende boek speelt zich voor het grootste deel af in Florence. Het verhaal laat je de stad op een heel andere manier zien. Nooit geweten dat de Boboli tuin een geheime gang verborg! Graag delen we enkele locaties van Dan Brown met jullie, zodat jullie ook op geheimzinnige ontdekkingstocht door Florence kunnen. Lees verder »

Een parel in Florence
Iedereen weet dat Florence dé kunststad is. Je kan er niet om heen, je struikelt erover en het overweldigt je. Er is zoveel te zien dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. En na de zoveelste middeleeuwse fresco, raak je best wel eens een beetje ‘kunstmoe’. Op zo’n moment stuitte ik op het atelier van Caterina Balletti. En er blijken dus nog steeds onontdekte pareltjes te vinden. Lees verder »

De magie van Assisi
Als ik één van de stadspoorten doorloop, waan ik me direct in een andere wereld. Het warme witte steen waaruit deze stad is opgebouwd, omarmt je en je voelt je er direct thuis: Assisi. Lees verder »

In de voetsporen van Casanova
Het mooiste boek dat ik ooit heb gelezen, is ‘Een schitterend gebrek’ van Arthur Japin. De aangrijpende liefdesgeschiedenis tussen Casanova en Lucia, waarin zoveel facetten van de liefde roerend worden beschreven. Casanova, de grootste vrouwenversierder die ooit geleefd heeft, zo gaat het verhaal. Giacomo Casanova is geboren in Venetië en heeft daar een deel van zijn leven geleefd. Lees verder »

Puccini festival
Van 20 juli tot 24 augustus 2012 heeft voor de 58e keer het Puccini Festival plaatsgevonden in Torre del Lago. Aan de oevers van het schitterende meer kon je in de openlucht weer genieten van verschillende opera's, waaronder de bekende Madame Butterfly. De klanken van deze klassieker in combinatie met de prachtige decors in de zwoele buitenlucht zorgen voor kippenvel pur sang. Lees verder »

Il Maestro Agostino Dessì, de maskermaker uit Florence
Het is heet in Florence. Zo’n dag dat je eigenlijk liever direct naar zee rijdt om een duik te nemen in de frisse zee. Maar ja, je bent nu eenmaal in Florence en er is zo veel te zien.
Lees verder »

Berta - voor eeuwig in Florence
Florence kent veel beroemde beelden: de David van Michelangelo natuurlijk, Judith en Holofernes van Donatello, de Marzocco-leeuw, Neptunus van Ammannati… Een van de interessantste beelden is echter van een onbekende vrouw, die van de Florentijnen de naam Berta heeft gekregen. Lees verder »
Call us0348 - 43 46 49
ma-vr 9-17:30 / za 10-17:30
Snel zoeken
loading...