Blog Italissima - Overig

“Het groene hart van Italië”
Ik waan mezelf in een oase van rust en begrijp meteen waarom deze streek de bijnaam ‘het groene hart van Italië’ verdient! Umbrië… deze magische regio in het midden van Italië biedt wondermooi natuurschoon. Overal om me heen zie ik glooiende heuvels in allerlei tinten groen, bloeiende velden en hoge cipressen.
Lees verder »

Italiaans in handgebaren
Italiaans is een taal waarbij de handen vaak uitbundig gebruikt worden. Best handig! Als je taalkundig niet zo sterk bent, kun je alsnog de Italianen begrijpen! Met deze vijf tips helpen we jou een ‘handje’ met de Italiaanse gebaren. Lees verder »

Typisch Toscane
Wij houden van Toscane. Van de glooiende heuvels, het heldere licht, de cipressen, de vriendelijke mensen, de mooie dorpen en het lekkere eten. Maar wat is eigenlijk typisch Toscane? Lees verder »

De 30 leukste vakantieadresjes in Italië
Vakantie: iets waar je het hele jaar al naar uit kijkt. Toch blijft het kiezen van een vakantieadresje altijd lastig. Wil je iets in de natuur of toch dichtbij een grote stad? Houd je van luxe of wil je juist leven als de Italianen zelf? Om je een handje te helpen hebben wij een top 30 geselecteerd. Laat je inspireren! Lees verder »

3 mooie meren in Italië
Iemand zei laatst: Umbrië heeft alles, behalve de zee. Dat klopt, maar wie heeft de zee nodig als er adembenemend mooie meren zijn? En dat geldt niet alleen voor Umbrië, maar voor heel Midden- en Noord-Italië. Dit zijn volgens ons de drie mooiste Italiaanse meren. Lees verder »

5 redenen om naar Piemonte te gaan
Prachtige natuur, rust, authenticiteit, bergen, lekker eten en drinken en mooie steden: je vindt dit alles in het prachtige Piemonte in Noord-Italië. En het mooie is: met de auto ben je er al in twaalf uur! Vijf redenen om naar Piemonte te gaan… Lees verder »

Verrassend leuke vakantieadresjes in Lazio
Rome en Lago di Bolsena zijn meestal wel bekend, maar wie weet dat beide in Lazio zijn gelegen? Onze product manager Brenda ging een aantal maanden geleden op pad in deze toch vrij onbekende regio, op zoek naar leuke vakantieadresjes. En die adresjes heeft ze gevonden… Een kort reisverslag. Lees verder »

De mooiste stranden van Italië
Italië staat garant voor lekkere pizza’s, kunst, cultuur en heerlijke gelato. Maar ook voor een paar van de mooiste stranden te wereld. Waar je die stranden vindt? Dat vertellen we je graag. Lees verder »

Reis door Noord Italië
Pas geleden heb ik het noorden van Italië verkend met mijn favoriete Fiat 500. Ik ontdekte de geheimen van de regio Piemonte en heb ook de meren Lago Maggiore, Lago Iseo en Lago di Garda weer van dichtbij gezien. En wat is het er heerlijk en sommige delen zijn nog zo ongerept! Een kort reisverslag van onze productmanager. Lees verder »

Wij missen Italië!
Toscane is zo ontzettend mooi! Natuurlijk was het wel even wennen om op deze manier te reizen: elke avond rond tien uur hoorden we welke activiteit we de volgende dag gingen doen. Op die manier was elke dag een verrassing. Lees verder »
Call us0348 - 43 46 49
ma-vr 9-17:30 / za 10-17:30
Snel zoeken
loading...