Blog Italissima - Levensstijl

Vakantie op een agriturismo
Binnen het aanbod van Italissima vind je veel agriturismi. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen een vakantiehuis en een agriturismo?
Lees verder »

Rondrijden in Italiaans design
Lamborghini, Ferrari of Masserati? Wie rijdt er nou niet het liefst rond in een Italiaanse design auto?! Het is niet zo gek dat Italië zich tot winnaar mag benoemen van het meeste aantal auto’s per duizend inwoners, want de meest stijlvolle automerken komen uit het land van de pasta’s en pizza’s. Lees verder »

Shoppen in Florence
Ga je een paar dagen naar Florence? Dan wil je vast ook even winkelen. Florence biedt bijvoorbeeld fantastische modezaken. Van Rinascente tot Benetton en van Gucci tot Sisley. Maar waar vind je nou die aparte winkeltjes? Wij selecteerden de vijf leukste voor je.
Lees verder »

5 x Piemonte proeven
Van de beste barolowijnen tot lekkerste hazelnoottaart: de Italiaanse regio Piemonte, op ongeveer 1100 kilometer van de Nederlandse grens, is een waar paradijs voor foodies. Ben jij zo’n 'buongustaio' (Bourgondiër)? Dan moet je deze vijf culinaire belevenissen niet aan je neus voorbij laten gaan! Lees verder »

Voor in de koffer: boeken over Italië
Heb je ook al zo’n zin in de volgende Italië-vakantie? Lekker wakker worden met de allerbeste cappuccino en genieten van de prachtige geuren en kleuren die het land rijk is. Om alvast in de stemming te komen, of straks voor in de koffer: vijf heerlijke boeken over Italië. Lees verder »

Porto Santo Stefano
Op weg naar Isola de Giglio kwam ik in Porto Santo Stefano terecht. Hiervandaan vertrekken de veerboten naar het lieflijke eiland Giglio. En overigens ook naar de vele andere eilanden van de Toscaanse archipel. Maar Porto Santo Stefano is veel meer dan een ferry-haven... Lees verder »

Sportief eropuit in Le Marche
Het fraaie landschap van Le Marche, of in het Nederlands ‘De Marken’, leent zich uitstekend voor sportieve activiteiten als wandelen, fietsen, klimmen, zwemmen, paragliden of skiën. Het landschap is erg gevarieerd en bestaat uit hoge bergen, hoogvlaktes maar ook zacht glooiende heuvels. Lees verder »

Gezinsvakantie op het Italiaanse platteland
Italië staat bekend als een kindvriendelijk land. Kinderen worden hartelijk ontvangen en krijgen alle aandacht. Een kleine blonde Nederlandse prins of prinses wordt maar al te vaak liefkozend over het bolletje geaaid. Kinderen mogen hun gang gaan en dat geeft ook de ouders rust! Voor een zomervakantie in Italië kiezen gezinnen steeds vaker een vakantiehuis op het platteland. Lees verder »

Struinen langs de leukste markten van Florence
Je mengt je onder de inwoners, je wandelt rustig langs de kraampjes op zoek naar een herinnering aan je vakantie in Toscane. Zeg nou zelf; wat is er nu leuker dan afdingen, authentiek snuffelen en rondstruinen, zonder enige haast? De leukste markten op een rij. Lees verder »
Call us0348 - 43 46 49
ma-vr 9-17:30 / za 10-17:30
Snel zoeken
loading...