-

3 mooie meren in Italië

Iemand zei laatst: Umbrië heeft alles, behalve de zee. Dat klopt, maar wie heeft de zee nodig als er adembenemend mooie meren zijn? En dat geldt niet alleen voor Umbrië, maar voor heel Midden- en Noord-Italië. Dit zijn volgens ons de drie mooiste Italiaanse meren.
Blog:3 mooie meren in Italië-2

1. Comomeer
Wil je zien hoe mooi George Clooney woont? Bezoek dan het beroemde Comomeer. Veel mensen vinden dit het allermooiste Italiaanse meer en wij kunnen hier alleen maar achter staan. Het Comomeer ligt in Lombardije, met aangrenzend leuke plaatsjes als Como en Menaggio. Het Comomeer is het diepste meer van Italië: je moet 425 meter afleggen om de bodem te raken! In het Comomeer ligt een klein eiland, het Isola Comacina. Hier werken Belgische en Italiaanse kunstenaars.
Vakantiehuizen in de buurt van het Comomeer

2. Gardameer
Het Gardameer (Lago di Garda) is niet alleen het grootste meer van Italië maar ook het schoonste. Je kunt er tijdens een warme zomerdag dus gerust een verfrissende duik innemen, aan een van de strandjes of tijdens een boottocht over het meer. Zodra je weer bovenkomt, heb je uitzicht op het schitterende landschap dat het Gardameer omringt, met hoge bergen, olijf- en citroenbomen en kleurrijke plaatsjes aan de oevers van het meer. Het Gardameer is het populairste en meest toeristische meer van Italië. Is dat je te druk? Bezoek dan het nabij gelegen, rustigere, bergmeer Lago di Ledro.
Vakantiehuizen in de buurt van het Gardameer

Blog:3 mooie meren in Italië-3

3. Lago Trasimeno
Vlakbij Perugia, in het noorden van Umbrië, vind je het Lago Trasimeno. Dit grote meer maakt dat je de zee totaal niet mist in dit deel van Italië. Het heldere water leent zich prima voor een verfrissende duik. Ook kun je er terecht voor verschillende soorten watersport. Een leuke dagtocht is een bezoek aan een van de eilanden in het meer. Isola Maggiore is een bewoond eiland met een super leuk vissersdorpje. Isola Polvese is een en al natuur. Beiden zijn prachtig!

Vakantiehuizen in de buurt van Lago Trasimeno

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.