-

Delicatessen met een flinke scheut passie

Chef-kok Giuseppe Cosentino is een Italiaan in hart en nieren. De eigenaar van de Italiaanse delicatessenwinkel 'Da Guiseppe' in Rotterdam groeide op in Bagnara Calabra, een plaatsje in de zuidelijke provincie Calabrië. Daar bracht zijn moeder hem de liefde voor dé klassieke streekrecepten bij. Wij spraken Giuseppe over zijn leven in Nederland.
Blog:Delicatessen met een flinke scheut passie -2

De liefde voor koken kreeg hij vanuit huis mee. “Ik ging als kind vaak de keuken in om allerlei lekkere dingen te brouwen, zoals sauzen en koekjes” vertelt Giuseppe.

Op zijn 15e jaar begon hij aan de Italiaanse hotelschool waar hij alles leerde over de keuken en de bediening. Zijn oom had restaurants in Nederland en na het afronden van zijn studie kwam Giuseppe naar Nederland om bij zijn familie te werken.

Na de nodige ervaring op te hebben gedaan besloot hij een restaurant voor zichzelf op te starten en noemde het ‘Da Giuseppe’, vertaald: 'Bij Giuseppe'. En zo voelde hij het ook, zijn eters kwamen bij hem ‘thuis’. Ondanks het succes van het kleine restaurant besloot Giuseppe te kiezen voor een rustigere leefstijl. Hij had inmiddels een gezin en het restaurant hield hem vaak tot in de vroege uurtjes van huis weg. Omdat Rotterdam en omstreken al bekend waren met de naam Da Giuseppe besloot hij deze naam voort te zetten in zijn nieuwe onderneming; een Italiaanse delicatessenwinkel.

Samen met zijn vrouw Patrizia en hun personeel runnen zij de winkel aan de Chris Bennekerslaan. In de winkel vind je een vitrine vol met specialiteiten. Er is een ruime variatie aan gerechten te vinden, van pasta’s tot wild gerechten. Giuseppe werkt samen met Nederlandse leveranciers die producten uit Italië importeren, zoals wijn, pasta, olie, kazen en azijn.

“In Italië eten we twee keer per dag warm” vertelt Giuseppe.“ Vaak eten we ’s middags pasta en ’s avonds iets licht verteerbaars zoals vis/vlees en groente. Hier in Nederland zijn de mensen langer, maar ze eten minder en kleinere porties!” Een ander verschil tussen Italianen en Nederlanders zit in de smaak; “Nederlanders houden meer van romige kazen en sauzen. De één is ook meer culinair onderlegd dan de ander.”

Inmiddels is Giuseppe 43 jaar oud en alweer aardig wat jaartjes in Nederland. Ook al heeft hij zijn draai in Nederland wel gevonden, hij verlangt soms nog wel eens terug naar de mooie Italiaanse natuur, de kleur en smaak van de sinaasappels en limoenen en de geur van de zee…

Meer informatie: Da Giuseppe

Zonder risico
je skivakantie boeken?

Bekijk de voorwaarden

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.