-

Gezinsvakantie op het Italiaanse platteland

Italië staat bekend als een kindvriendelijk land. Kinderen worden hartelijk ontvangen en krijgen alle aandacht. Een kleine blonde Nederlandse prins of prinses wordt maar al te vaak liefkozend over het bolletje geaaid. Kinderen mogen hun gang gaan en dat geeft ook de ouders rust! Voor een zomervakantie in Italië kiezen gezinnen steeds vaker een vakantiehuis op het platteland.
Blog:Gezinsvakantie op het Italiaanse platteland-2

De Italiaanse landhuizen en kleinschalige vakantieparken op het platteland bieden naast comfort, rust en ruimte ook een vriendelijke prijs. Deze is vaak goedkoper of vergelijkbaar met de prijs van een ingerichte stacaravan op een camping. Bijzonder populair bij de gezinnen is een verblijf in een agriturismo. Begrijpelijk, want wat is er nou leuker dan slapen op het Italiaanse platteland, in een prachtig gerestaureerde boerderij waar je met eigen ogen ziet hoe olijfolie of wijn wordt gemaakt.

Het Italiaanse boerenleven
Agriturismi variëren in luxe en mogelijkheden. Soms stelt een boer slechts enkele kamers beschikbaar, soms zijn er meerdere appartementen, of zelfs hele huizen te huur, inclusief zwembad en jacuzzi. Bij sommige agriturismi mag je meehelpen met het werk op de boerderij, bijvoorbeeld jam maken of eieren rapen. Erg leuk voor kinderen, want zo zien ze waar het eten vandaan komt. Ook zie je soms dat de boer de mogelijkheid biedt om mee te eten of een pizza- of pasta-avond organiseert. Op die manier kun je de echte smaken van het land proeven.

Op onze website vind je een ruim aanbod van agriturismi en andere kindvriendelijke vakantiehuizen.

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.