-

Hip en hot: Italiaanse zomerdrankje

Na Scroppino en Aperol Spritz is er nog een ander Italiaans zomerdrankje om van te genieten: Hugo. En wij hebben hem zojuist uitgeprobeerd! Kant en klaar verkrijgbaar maar ook gemakkelijk zelf te maken.
Blog:Hip en hot: Italiaanse zomerdrankje-2

Hugo is een drankje op basis van Prosecco, vlierbloesemsiroop, munt en citroen. Het is een beetje de Italiaanse variant op de mojito. Je drinkt hem ijskoud, want dan is hij het lekkerst. Een ideaal zomerdrankje dus.

Hugo is ontstaan in de regio Zuid-Tirol, waar hij al vele fans heeft. Dit drankje is heel gemakkelijk zelf te maken.

Dit zit erin:
• 15cl Prosecco
• 2cl vlierbloesemsiroop
• Bruisend water (klein beetje)
• Munt (paar blaadjes)
• Schijfje limoen

In Italië is de vlierbloesemsiroop (niet te verwarren met de donkere vlierbessensiroop!) gewoon te koop in de supermarkt. In Nederland is het verkrijgbaar bij Ikea of bij natuurwinkels.
In het voorjaar kun je de siroop ook gemakkelijk zelf maken. Pluk de bloesem van een vlier, haal de stelen eraf en kook ze in een pan water. Dit water moet je vlak daarvoor koken met veel suiker. Laat het gekookte water en de vlierbloesem tenminste één dag staan, zodat het goed kan trekken. Daarna giet je het af en vang je het vocht op. Overigens is dit drankje supergezond!

Blog:Hip en hot: Italiaanse zomerdrankje-3

Met Prosecco, vlierbloesemsiroop, munt, Spa rood en een limoen, hebben we vervolgens onze eigen Hugo bereid. Het zonnetje scheen, dus we hebben hem heerlijk buiten opgedronken. Hoe hij smaakt? Lekker fris, een beetje zurig, maar ook zoet en licht sprankelend door de bubbels in de Prosecco. Wij zijn fan!

Wil je zelf ook zo’n Hugo proberen, maar heb je de tijd niet om hem zelf te maken? Hij is ook in kant-en-klare versie te koop. Zo is er de Hugo van het merk Scavi & Ray en een Hugo van Zadi. Niet alle slijters verkopen hem, maar hier kun je hem sowieso bestellen.

Blog:Hip en hot: Italiaanse zomerdrankje-4

Zelf vinden we wel dat de zelfgemaakte versie lekkerder is, zoals bij de meeste cocktails. Laat je ons weten hoe jouw Hugo beviel?

Saluti! Op een mooie zomer.

Zonder risico
je skivakantie boeken?

Bekijk de voorwaarden

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.