Italiaans haar

Deze zomer zat ik op een terras op Piazza Napoleone in Lucca. Het was goed toeven onder de koele schaduw van de platanen. Achter me werd druk gewerkt aan de opbouw van het podium voor het Lucca Summer Festival; een fantastisch muziekfestival met elk jaar weer een indrukwekkende line-up uit de popwereld.
[rechts_afbeelding_1]Kuiven
Genietend van mijn frisse witte wijn, aanschouwde ik echter niet wat er achter me gebeurde maar wat er voor mijn neus voorbij trok. Natuurlijk veel toeristen, altijd herkenbaar, maar ook mensen op weg naar hun werk of voor een boodschap. En de plaatselijke jeugd. Groepjes meisjes in korte broekjes waardoor hun meestal slanke benen nog langer leken. Ze hadden allemaal hetzelfde lange, steile haar. Niet ver achter zo’n groep meisjes, liep vaak een stel jongens. Natuurlijk een totale desinteresse veinzend voor de meisjes vlak voor ze.
Nadat ik dit schouwspel een kwartiertje had gadegeslagen, trok mijn blik naar de kapsels van de jongens. Ze hadden bijna allemaal dezelfde coupe; aan de zijkanten hadden ze het kort tot zeer kort, soms opgeschoren en op het midden van hun hoofd hing een fantastische kuif! Bij de een met wat meer krul dan de ander, en sommigen hadden er wat meer gel of wax ingedaan, maar de basis was hetzelfde. Ik vond het leuk, en begon me af te vragen of ik die trend ook in Nederland kon zien.

Terug in Nederland
In ons land zag ik echter al gauw dat het hier qua haar een mengelmoes van modellen en trends was. Ik kon niet zo’n duidelijk herkenbare haartrend ontdekken. Ik ben eens gaan zoeken naar de oorsprong en wat blijkt; niets is nieuw. De Teddy Boys liepen in de jaren vijftig al met die kuiven. In de kapperswereld ‘quiffs’ genoemd. De look met deze kuiven was voor het eerst weer te zien op de catwalks van de Mens Fashion Week (collectie 2012-2013) in Milaan (waar anders?) en is blijkbaar razendsnel opgepikt door de Italiaanse jeugd. In ieder geval in Lucca.

Zelf thuis doen?
Ook een keer cool zijn en de Italiaanse trendsetters volgen? Breng je haar naar voren, doe er gel of wax in en haal er een kam doorheen, zodat je de kamsporen blijft zien. Breng dan de kuif naar achteren of laat ‘m naar voren krullen. Je hebt geen föhn nodig voor deze look. Belangrijk is dat het er niet te perfect gestyled uitziet; het moet er rebels uitzien. Succes!
Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.