-

Italiaanse Geronimo Stilton-gekte wereldwijd verspreid

Naast de wereldberoemde Italiaanse figuren Pinocchio en Calimero is nu ook Geronimo Stilton niet meer weg te denken van de kinderboekenplank. De fantasierijke avonturen van deze zachtaardige, Italiaanse muis worden overal ter wereld door jonge lezertjes verslonden. De boeken worden inmiddels in 35 talen uitgegeven. Wat is het geheim van zijn succes?
Blog:Italiaanse Geronimo Stilton-gekte wereldwijd verspreid-2De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als de ik-figuur. Het muisfiguurtje, wat in het leven geroepen is door de Italiaanse schrijfster Elisabetta Dami uit Milaan, is geen superheld maar een zachtaardige muis, soms zelfs een tikkeltje bang van aard. Jonge lezers, van zes tot twaalf jaar, identificeren zich om deze redenen gemakkelijker met dit personage.

Geronimo Stilton is hoofdredacteur van de grootste krant van Muizeneiland, De Wakkere Muis. Hij beleeft allerlei avonturen met zijn vrienden, die niet alleen vermaken maar ook leerzaam zijn.

De Geronimo fans kunnen zich intussen ook wenden tot stripboeken en zelfs kookboeken. Ook is er een speciale Geronimo website, de tv-serie op Nickelodeon en de musical ‘Fantasia – De gi-ga-grote Muisical’.

De Geronimo Silton- gekte breidt zich nog verder uit. Naast de verhalen van Geronimo zijn er nu ook verhalen over andere leden van de Stilton- familie. De meest bekende is zusje Thea Stilton met meisjesverhalen over de Thea-sisters.

Meer informatie
Geronimo Stilton
De wakkere muis

Zonder risico
je skivakantie boeken?

Bekijk de voorwaarden

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.