-

Struinen langs de leukste markten van Florence

Je mengt je onder de inwoners, je wandelt rustig langs de kraampjes op zoek naar een herinnering aan je vakantie in Toscane. Zeg nou zelf; wat is er nu leuker dan afdingen, authentiek snuffelen en rondstruinen, zonder enige haast? De leukste markten op een rij.
Blog:Struinen langs de leukste markten van Florence-2

Mercato Centrale
De Mercato Centrale is een overdekte markthal vol met levensmiddelen. Allerlei verse producten, zoals groenten, vlees en vis staan hier uitgestald. Groene courgettes, sappig fruit, kleine en grote vissen, hele kippen en varkens liggen hier op een koper te wachten. Niet voor niets is deze markt dé plek waar veel restaurants en inwoners dagelijks hun boodschappen halen. Tijdens je bezoekje aan de Mercato Centrale, mag je ook zeker niet vergeten hier iets te eten. Specialiteiten zijn het geroosterd speenvarken 'porchetta' en het broodje gekookt vlees 'panino con bollito'. De markt is dagelijks geopend tot 14:00 uur.

San Lorenzo markt
In het hartje van Florence vind je de markt van San Lorenzo, een grote en levendige markt die bestaat uit tal van kraampjes. Je shopt hier voordelig voor leuke hebbedingetjes, souvenirs, kleding en hoeden, maar ook typische Florentijnse ambachtelijke producten kom je hier tegen. De markt staat het meest bekend om zijn lederwaren, zoals tassen, leren jassen en riemen, en is dagelijks te bezoeken.

Mercato delle Pulci
Op het fraaie Piazza dei Ciompi plein, kun je dagelijks snuffelen en struinen langs de kraampjes van de Mercato delle Pulci, ofwel de vlooienmarkt. Je shopt hier voor zowel prullaria als voor antiek. Van schilderijen, prenten, poppen en boeken tot aan muntstukken, juwelen, vintage kleding en meubelen. De markt is dagelijks te bezoeken, maar er wordt gezegd dat Mercato delle Pulci het gezelligst is op de laatste zondag van de maand.

Mercato delle Cascine
De grootste markt van Florence is Mercato delle Cascine. Hier is voor ieder wat wils. De kraampjes die in een sliert van ongeveer een kilometer staan opgesteld, bieden onder meer kleding, planten, tassen, artikelen voor het huishouden, schoenen, sieraden, souvenirs en regionale voedingswaren. De markt is vooral erg in trek bij de plaatselijke bevolking, omdat je hier kunt shoppen voor de beste prijzen. Ben je dus op koopjesjacht, dan zit je goed bij Mercato delle Cascine. De markt is iedere dinsdag tot 14:00 uur te bezoeken in het stadspark Le Cascine.

Mercato di Sant'Ambrogio
Tot slot noemen we nog even de drukke en levendige Mercato di Sant'Ambrogio. Als je eens typische Italiaanse markttaferelen mee wilt maken, dan is dit de markt waar je moet zijn. De gezellige drukte en schreeuwende marktkooplui die hun groente en fruit proberen te verkopen, maar ook kramen met kleding en sieraden, je komt het hier allemaal tegen. De markt is dagelijks tot 14:00 uur te bezoeken.

Zonder risico
je skivakantie boeken?

Bekijk de voorwaarden

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.