Puccini festival

Van 20 juli tot 24 augustus 2012 heeft voor de 58e keer het Puccini Festival plaatsgevonden in Torre del Lago. Aan de oevers van het schitterende meer kon je in de openlucht weer genieten van verschillende opera's, waaronder de bekende Madame Butterfly. De klanken van deze klassieker in combinatie met de prachtige decors in de zwoele buitenlucht zorgen voor kippenvel pur sang.
[rechts_afbeelding_1]Het verhaal van Madame Butterfly
De opera Madame Butterfly behoort tot één van de beroemdste werken van Puccini. Deze klassieker vertelt het dramatische en waargebeurde verhaal van een vijftienjarig Japans meisje Cio-Cio-San, die als bijnaam Madame Butterfly draagt. Zij trouwt met een Amerikaanse marineofficier. Het meisje schenkt hem een kind, maar al snel na het huwelijk verlaat de zeeman zijn Japanse vrouw en vertrekt naar Amerika om daar vervolgens met een Amerikaanse te trouwen. Geduldig en hoopvol wacht Cio-Cio-San op de terugkeer van haar man. Wanneer hij dan eindelijk na een paar jaar terugkomt, is het verdriet van Butterfly onbeschrijflijk als blijkt dat haar marineofficier enkel is teruggekeerd om het kind te halen en dat ook nog in gezelschap van zijn Amerikaanse vrouw. Het verhaal kent een dramatisch einde.

Het ontstaan van het festival
De Italiaanse componist Giacomo Puccini woonde jarenlang in het Toscaanse plaatsje Torre del Lago. Componeren was zijn lust en zijn leven en op deze plek heeft hij dan ook veel van zijn opera's geschreven. Hij droomde ervan dat zijn composities ooit in de openlucht, aan de oevers van zijn geliefde meer, uitgevoerd zouden worden. Deze droom werd in 1930 werkelijkheid. Puccini zelf mocht dit echter niet meer meemaken, omdat hij in november 1924 overleed. Vanaf dat moment besloot men jaarlijks het Puccini Festival te organiseren op de plek waar hij vlakbij heeft gewoond en ligt begraven, in de openlucht aan het mooie meer, als eerbetoon aan zijn allergrootste wens.

Meer informatie over het festival:
Puccini Festival
Tourisminitaly.info
Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.