-

Verrassend leuke vakantieadresjes in Lazio

Rome en Lago di Bolsena zijn meestal wel bekend, maar wie weet dat beide in Lazio zijn gelegen? Onze product manager Brenda ging een aantal maanden geleden op pad in deze toch vrij onbekende regio, op zoek naar leuke vakantieadresjes. En die adresjes heeft ze gevonden… Een kort reisverslag.
Blog:Verrassend leuke vakantieadresjes in Lazio-2

Wederom in zo’n leuke Fiat 500, rij ik vanuit Rome langs de kust van Lazio naar enkele kustplaatsjes in het noorden. Wat is het hier genieten en in juni nog zo lekker rustig.
Het is wel een heel ander Italië dan ik gewend ben.

Helaas vertrok ik de volgende dag alweer het binnenland in naar de volgende bestemming. Tot mijn verrassing werd de omgeving er niet minder om. Na ongeveer een uur rijden zie ik Lago di Bolsena opdoemen, ik voelde me gelijk thuis! Ik rij richting het meer en het gevoel van vakantie komt in mij op. In een cafétje aan het meer koop ik een broodje en ik geniet even van het uitzicht en het kabbelende water. Even later belt de eigenaar van agriturismo Poggio di Montedoro op dat hij tijd heeft om zijn accommodatie aan mij voor te stellen. Na een gezellig onthaal en een rondleiding over zijn agriturismo en uitgebreide uitleg over hun producten (o.a. wijnen, tomatensaus, lavendel, jam en olijfolie) ben ik nog enthousiaster over de rust en charme die dit gedeelte van Lazio op mij overbrengt.

Hierna zakte ik af naar het zuiden, naar het rustigere Lago di Vico, om vervolgens via Lago di Bracciano weer naar Rome te rijden.

Blog:Verrassend leuke vakantieadresjes in Lazio-3

Aangekomen bij het kleinere Lago di Vico maakte ik uitgebreid kennis met de vriendelijke eigenaren Daniele en Martina en hun agriturismo La Valle di Vico. Wat een heerlijke plek en dat op loopafstand van Lago di Vico. Het uitzicht is prachtig en je loopt zo de velden in voor een mooie wandeling. De agriturismo beschikt over 9 appartementen (met Wi-Fi), een zwembad en een grote tuin. Ik kan deze agriturismo echt van harte aanbevelen!

Nog nagenietend van wat ik allemaal gezien heb rij ik langs Lago di Vico, met nog 60 km te gaan. Voor ik bij Rome ben, passeer ik agriturismo Rielli waar ik een heerlijke duik in het zwembad heb mogen nemen! Deze agriturismo is zo rustig en ruim gelegen dat je hier helemaal niet meer weg wilt. Er zijn 15 appartmenten, allemaal met een eigen terras. In de omgeving zijn er vele Etruskische opgravingen te zien die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Ook Capranica, het plaatsje waar de agriturismo is gelegen, is erg gezellig en heerlijk Italiaans!

Bekijk al onze leuke adresjes in Lazio

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.