-

5 x bijzonder Cinque Terre

Monterosso, Vernazza, Manarola, Corniglia en Riomaggiore: de 5 dorpen die samen de bekende Cinque Terre vormen. Het gebied staat bekend als een van de mooiste en meest pittoreske van Italie. Maar ook als een van de meest toeristische en dus drukke. Vijf tips om de Cinque Terre van een andere kant te bekijken.
Blog:5 x bijzonder Cinque Terre-2

1. Rustige wandelroute
De bekendste wandelroute is de Via dell’amore. Een makkelijk wandelpad dat de dorpen Riomaggiore en Manarola verbindt. Tussen mei en augustus is het hier echter filelopen. Kies daarom liever voor een rustiger weggetje. Bijvoorbeeld het pad tussen Vernazza en Corniglia. Iets moeilijker begaanbaar, want veel steiler, maar hier geniet je wel van rust, natuur, de geur van kruiden en citroenbomen en prachtige uitzichten. Fanatiekelingen kunnen vanuit Corniglia doorlopen naar Manarola. Vanuit daar gaat een trein terug naar onder andere Levanto.

2. Picknick op de rots
Als je in Cinque Terre bent, moet je zeker de zon zien ondergaan. Magisch! En hoe kan het nog romantischer dan tijdens een picknick op de rotsen? Koop een fles witte Cinque Terre wijn en haal een pizza af in een van de dorpen. Ook lekker: ciabatta met verse pesto (de specialiteit van deze streek). Leg je kleedje uit op de rots en geniet!

3. Stranddag
Zin in een stranddag? Het grootste strand vind je bij Monterosso. Wil je hier een plekje vinden, moet je er wel op tijd zijn. Beter is misschien om een ander strand te zoeken. Een aanrader is het strand van Paraggi, een dorp naast Portofino. Je bent dan niet meer in Cinque Terre, maar ligt wel op een adembenemend strand in een kleine baai met achter je een glooiend landschap. Wil je toch in een van de vijf dorpen blijven? Probeer dan ‘Guvano’ bij Corniglia. Deze mooie baai is bereikbaar via het wandelpad ‘Sentiero Azzurro’ (het Blauwe Pad). Je betaalt een entreeprijs van drie euro om het pad te gebruiken en bent maar liefst een uur en een kwartier onderweg. Tja, je moet er wat voor over hebben...

4. Monorail wijn
Cinque Terre beschikt over misschien wel de mooiste wijngaarden van Italië. Je komt ze tegen tijdens je wandeling als je het pad tussen Corniglia en Manarola neemt. Ook tussen Vernezza en Corniglia kom je wijngaarden tegen. Het speciale aan deze wijngaarden is, dat ze op enorm schuine hellingen liggen, met daarachter de helderblauwe zee. Vraag je je af hoe de boer hier met zijn tractor komt? Loop dan een van deze paden en ontdek glimlachend hoe een tractor via een monorail wordt verscheept!

5. Eten met uitzicht
Wil je toch even op de Via dell’Amore zijn geweest? Logisch, want wie wil zich niet op het pad der liefde begeven. Kies er dan voor om hier lekker te eten (of drinken) in plaats van te wandelen. Een heerlijk restaurant is A PIE' DE MA' in Riomaggiore. Hier geniet je van een fantastisch uitzicht op de blauwe zee (en achter je de langs wandelende mensen), terwijl je nipt aan een ijskoud glas witte wijn. Mooier kan bijna niet.

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.