-

Waar haalt de Italiaan zijn ijs?

Al eens bierijs geproefd? Rozenijs met anijs, spekkoekijs, rode bietenijs, Mojito ijs of haringijs? Lekker of niet weg te krijgen? Over smaak valt te twisten maar verrassend is het in elk geval…
Blog:Waar haalt de Italiaan zijn ijs?-2

Het lekkerste ijs in Nederland
IJssalon Roberto Gelato in Utrecht heeft de ‘smaak te pakken’ en introduceerde de ‘Mai Prima’ op de ijskaart. Vertaald: ‘nooit tevoren’. Bijna iedere week maakt Roberto een smaak die hij nooit eerder heeft gemaakt. Deze originele soms best eigenaardige smaken staan slechts tijdelijk op de kaart.
Perfect voor fervente ijsliefhebbers die graag elke week een ander smaakje uitproberen!

Voor meer ambachtelijke ijssalons in Nederland vind je een handig overzicht op ijskaart van Nederland

Waar haalt de Italiaan zijn ijs?
Wie weet nu beter waar je het lekkerste ijs haalt dan de Italiaan zelf? Erg populair in Italië zijn de ijssalons van GROM. De rijen voor de kassa zijn soms 15 tot 20 meter lang. Een wachttijd van een half uur is dan ook geen uitzondering. De prijs is zeker bovengemiddeld te noemen maar volgens de kenners is dit het allemaal waard. Het succes zit hem volgens de makers in de kwaliteit van de ingrediënten en de ambachtelijke productie. Sinds kort heeft GROM ook ijssalons in New York, Parijs en Tokyo maar helaas nog niet in Nederland.

Het beste ijs van Florence, Toscane en de hele wereld
Er zijn ook vele particuliere ijssalons die in de weide omtrek befaamd zijn. Uiteraard verkopen ze allemaal het beste ijs... van de stad, van de streek of zelfs van de wereld! Hieronder een aantal noemenswaardige suggesties; het uitproberen waard tijdens je volgende vakantie naar Italië!

Florence
Gelateria Vivoli - Via Isola delle Stinche 7: ijssalon in een klein straatje bij de Santa Croce waar volgens de Florentijnen het lekkerste ijs van de stad te krijgen is.

Pisa
Bottega del Gelato – Piazza Garibaldi: ijssalon aan het levendige plein in de bekende wijk Santa Maria. Heerlijk ijs voor een goede prijs.

Siena
Gelateria Nannini – Via Banchi di Sopra: een kleine ijssalon met het beste ijs van… Toscane! Gemaakt volgens familierecept met natuurlijke ingrediënten.

San Gimignano
Gelateria di Piazza – Wereldberoemde ijssalon aan het Piazza della Cisterna die diverse prijzen op zijn naam heeft staan en waar zelfs Andrea Bocelli zijn ijsjes haalt. Deze keer het beste ijs ter wereld.

Perugia
Gelateria Gambrinus - Via Luigi Bonazzi 3: Het beste ijs van Perugia in een smal straatje, dichtbij de Corso, waar het ijs er prachtig bij ligt. Tips: chocolade ijs met kersen en vijgenijs.

Verona
Gelateria Savoia – Via Roma 1/b, Piazza Bra: Alweer het lekkerste ijs ter wereld in deze traditionele ijssalon. Het pistache ijs is een van de meest succesvolle smaken en het yoghurtijs is in opkomst.

Pesaro
Gelateria Vanilla & co - Via Flaminia 93/95: Trendy ijssalon die bekend staat om het ijs van hoge kwaliteit, gemaakt van verse, natuurlijke en biologische ingrediënten.

Rome
Gelateria Giolitti - Via Uffici del Vicario, 40: ijssalon dichtbij het Pantheon. Ook hier wordt het beste ijs ter wereld verkocht!

IJs is gezond!
Tot slot een prettige constatering voor ijsliefhebbers: een ijsje op z’n tijd is gezond. Volgens Europese voedingsdeskundigen en diëtisten zorgen voedingsproducten met een hoog 'fun'-gehalte ervoor dat een evenwichtig voedingspatroon langer vol te houden is!

Meer informatie:
Lekkerijs.nl
Grom.it
Zoekijssalon.nl
Florence-nu.nl
Gelateriadipiazza.com
Culy.nl

Zonder risico
je skivakantie boeken?

Bekijk de voorwaarden

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.