Vakantiehuizen Bloemenrivièra

De Rivièra dei Fiori, oftewel de Bloemenrivièra, ligt in het noordwesten van Italië. Het ligt in de regio Ligurië aan de Tyrreense Zee en wordt hierdoor ook wel de Ligurische kust genoemd. De Bloemenrivièra dankt haar naam aan de grote export van bloemen vanuit deze regio.

Het is een erg populaire toeristische regio vanwege de vele stranden en de authentieke Italiaanse kustplaatsjes. Daarnaast bevindt zich in de Bloemenrivièra het wereldberoemde natuurpark 'Cinque Terre' dat sinds 1997 op de UNESCO werelderfgoedlijst staat.

'Cinque Terre' bestaat uit de vijf kustplaatsjes Vernazza, Corniglia, Manarola, Riomaggiore en Monterosso, welke via goed onderhouden wandelpaden aan elkaar verbonden zijn. Alle vijf de dorpen liggen vastgeklemd tussen de rotsen en hebben een zeer spectaculaire ligging aan zee.

Andere bekende en populaire plaatsen aan de Bloemenrivièra zijn Portofino, met één van de mooiste haventjes aan de Middelandse Zee en Bordighera, vlakbij de Franse grens. Ook een bezoek aan Genoa, de zesde stad van Italië, mag tijdens je vakantie aan de Bloemenrivièra eigenlijk niet ontbreken. Genoa is de grootste havenstad van Italiëë en heeft een mooi, historisch centrum en vele karakteristieke wijken met smalle straatjes.

Het weer aan de Bloemenrivièra wordt in grote mate bepaald door de ligging tussen de bergen in het noorden en de Tyrreense Zee in het zuiden, wat er voor zorgt dat de Bloemenrivièra het hele jaar door een mild klimaat heeft. Kortom: de vele stranden, de schitterende kustplaatsen en daar bovenop nog het milde klimaat maken het huren van een vakantiehuis aan de Bloemenrivièra tot een ideale zon, zee en strand vakantie.

Onze vakantiehuizen aan de Bloemenrivièra

Onze vakantiehuizen aan de Bloemenrivièra zijn verspreid over de hele Ligurische kuststrook. Het aanbod is zeer gevarieerd van kleinschalige vakantieparken, agriturismi tot bijvoorbeeld een appartement in een oude watermolen. Kijk in ons overzicht voor jouw ideale vakantiehuis aan de Bloemenrivièra.

Bekijk al onze agriturismi en vakantiehuizen in Bloemenrivièra

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.