Collazzone

Italië - Umbrië - Collazzone
Afstand tot Utrecht: 1522 kilometer
Bekijk onze 3 agriturismi en vakantiehuizen in Collazzone »
  
Collazzone is een plaats in de provincie Perugia. Het dorp is centraal gelegen in Italië, in de regio Umbrië. Het groene hart van Italië is omgeven door groene, zacht glooiende heuvels die begroeid zijn met veel olijf- en wijngaarden. Ook zijn er in deze omgeving veel akkers te vinden met suikerbieten, tabak, zonnebloemen en tarwe. De ligging op de top van een heuvel zorgt voor een panoramisch uitzicht. Er heerst een zacht mediterraan klimaat.

Kenmerkend aan Collazzone is de militaire architectuur met zijn middeleeuwse muren, wallen en torens. Vanaf de kasteelmuren heb je een breed uitzicht over de Tiber-vallei, die loopt van Todi naar Perugia. Daarnaast kun je in het centrum van het dorp kerkjes en kloosters bezoeken en verschillende kunstwerken bezichtigen.

In de wijde omgeving worden er door het jaar heen verschillende evenementen georganiseerd, vooral van mei tot oktober. Deze gaan van traditionele manifestaties over tradities en culturen, tot evenementen zoals Umbria Jazz en het Internationaal Festival van de Journalistiek.

Het dorpje bevindt zich op slechts enkele kilometers van de vele kunststeden in deze regio. Perugia ligt op 30 km, Assisi op 40 km, Todi op 25 km, Gubbio op 60 km en Spello op 45 km. De rivier de Tiber bevindt zich op 10 km van het dorp. De plaats is makkelijk te bereiken door de nabijgelegen snelweg E45, op minder dan 10 km afstand.
Dichtstbijzijnde luchthavenPerugia
Afstand tot luchthaven33 kilometer
Klik op de foto voor een vergroting

 
Call us0348 - 43 46 49
ma-vr 9-17:30 / za 10-17:30
Italissima is een handelsnaam van Chalet.nl B.V - info@italissima.nl - tel: 0348 - 43 46 49
Snel zoeken
loading...