Gualdo Cattaneo

Italië - Umbrië - Gualdo Cattaneo
Afstand tot Utrecht: 1531 kilometer
Bekijk onze 1 agriturismi en vakantiehuizen in Gualdo Cattaneo »
   
Foto's verkregen via E.N.I.T -Italiaans Bureau voor Toerisme
Gualdo Cattaneo is een gemeente in de Italiaanse provincie Perugia, in de regio Umbrië. De stad ligt aan de uitlopers van de Monti Martani, tussen de riviertjes Puglia en Attone. De naam verwijst naar het kasteel dat hier in 975 na Christus door de graaf Cattaneo is gesticht. Dankzij de geografische en strategische ligging was de stad door de eeuwen heen van groot belang.

Al wandelend door het historische centrum is het alsof je je in de Middeleeuwen waant. Er zijn verschillende kerken en villa's in Gauldo Cattaneo. De kastelen en de vestingwerken, net iets buiten de stad, zijn zeker een bezoek waard. Zo is er het 13e eeuwse Castello di Barattano en la Rocca dei Borgia, vernoemd naar de beroemde pauselijke Borgia familie, uit de 15e eeuw. Enkele kerken zijn de Chiesa dei SS. Antonio e Antonino en de Chiesa di S. Andrea.

Gualdo Cattaneo is bekend om zijn olijfolie en maakt bovendien deel uit van de wijnroute "Strada del Vino Sagrantino", langs alle plaatsen die de lokale DOCG wijnen produceren. In de zomermaanden worden er leuke activiteiten en festivals met proeverijen gehouden.

Enkele plaatsen in de omgeving zijn Foligno (17 km), San Terenziano (11 km), Gubbio (25 km), Assisi (30 km) en Perugia (45 km).

Alternatieve spelling: galdo cattaneo,goaldo cataneo
Dichtstbijzijnde luchthavenAeroporto di Roma- Fiumicino
Afstand tot luchthaven175 kilometer

 

 

 
Foto's verkregen via E.N.I.T -Italiaans Bureau voor Toerisme
Call us0348 - 43 46 49
ma-vr 9-17:30 / za 10-17:30
Italissima is een handelsnaam van Chalet.nl B.V - info@italissima.nl - tel: 0348 - 43 46 49
Snel zoeken
loading...