Lucca

Italië - Toscane - Lucca
Afstand tot Utrecht: 1324 kilometer
Bekijk onze 4 agriturismi en vakantiehuizen in Lucca »
Gemiddelde waardering: 8,210 (11 beoordelingen)
   meer foto's >
Foto's verkregen via E.N.I.T -Italiaans Bureau voor Toerisme
Lucca is een bekende plaats in Toscane, die bij veel mensen tot een verbeelding spreekt. Het is één van de weinige Italiaanse steden waarvan de ommuring uit de 17e eeuw nog volledig in tact is gebleven. Binnen deze stadsmuren bevindt zich het historische centrum van Lucca.

Tegenwoordig zijn de “saaie” stadsmuren veranderd in een park vol met schitterende bomen en planten, waarin veel wordt gewandeld en gefietst. Lucca is verder gebouwd rondom het historisch centrum, maar de inwoners van het rustige provinciestadje maken dankbaar gebruik van hun historisch erfgoed. Fietsen, joggen, romantische afspraakjes of gewoon wandelen, de bewoners van Lucca doen het vooral op "Le Mura".

Voor toeristen is een wandeling over de stadswallen met uitzicht op het centrum een belangrijke trekpleister. Het welvarende plaatsje telt momenteel circa 82.000 inwoners en is vrijwel vlak, waardoor het ook zeer geschikt is om al fietsend te verkennen.

Lucca heeft een aantal mooie pleinen, zoals het ovale Piazza del Anfiteatro, wat wordt gezien als één van de mooiste pleinen van Italië.

Onze vakantiehuizen in Lucca zijn centraal gelegen en een ideale uitvalsbasis om de stad te verkennen. Ga dus snel op zoek naar uw ideale vakantiehuis in Lucca.

Puccini festival

Blog Italissima: Puccini festival

Van 20 juli tot 24 augustus 2012 heeft voor de 58e keer het Puccini Festival plaatsgevonden in Torre del Lago. Aan de oevers van het schitterende meer kon je in de openlucht weer genieten van verschillende opera's, waaronder de bekende Madame Butterfly. De klanken van deze klassieker in combinatie met de prachtige decors in de zwoele buitenlucht zorgen voor kippenvel pur sang. Lees verder »

Blog Italissima: Toscaanse Smaken

Dichtstbijzijnde luchthavenAeroporto di Pisa- Galileo Galilei
Afstand tot luchthaven32 kilometer

 

 

 

 

 

 

 
Foto's verkregen via E.N.I.T -Italiaans Bureau voor Toerisme
Call us0348 - 43 46 49
ma-vr 9-17:30 / za 10-17:30
Italissima is een handelsnaam van Chalet.nl B.V - info@italissima.nl - tel: 0348 - 43 46 49
Snel zoeken
loading...