-

10 Italiaanse eetzondes

Italianen zijn nogal precies als het op eten aankomt. Vis en kaas horen bijvoorbeeld niet samen in een maaltijd en ketchup op de pasta is een culinaire doodzonde. En zo zijn er 10 Italiaanse eetregels speciaal voor buitenlanders, vastgesteld door de Academia Barilla. Houd jij je eraan?
1. Doe geen olijfolie in de pan voordat de pasta gekookt is – “heiligschennis”
2. Bestel geen risotto of pasta als bijgerecht – ook “heiligschennis”
3. Drink geen cappuccino na het eten – “grootste ergernis. Cappuccino is een ontbijtdrank, na het eten neemt men espresso”
4. Doe geen ketchup op de pasta – “culinaire doodzonde”
5. Kip in de pasta is niet Italiaans – “niemand in Italië zou dat serveren”
6. Denk niet dat spaghetti Bolognese uit Bologna komt – “het wordt daar nooit geserveerd en bovendien behoor je het met tagliatelle te eten”
7. Caesar Salad is niet Italiaans – “de ontdekker Caesar Cardini is Italiaans, het gerecht niet”
8. Gebruik geen rood-wit geblokte tafelkleden – “die zie je alleen maar in het buitenland en zijn helemaal niet Italiaans”
9. Fettucini Alfredo is ook niet Italiaans – “niemand kent het”
10.Eten doe je met familie – “en niet voor de tv”

Blog:10 Italiaanse eetzondes-2

Wat is jullie zonde?
Dat is best een uitgebreide lijst. En hoewel wij van Italissima echt geen ketchup over onze spaghetti serveren, begaan we wel eens de zonde van het bestellen van een cappuccino na de maaltijd. En met ons zijn er vast vele andere Nederlanders die af en toe ‘zondigen’. Bijvoorbeeld een pastagerecht met kip. We vragen ons dan ook af wat de Italianen van Knorr vinden. In hun assortiment zit niet alleen een mix voor Italiaanse kip met tagliatelle, maar ook nog eens een wereldgerecht Lasagna Bolognese. Oeps! Laat het onze Italiaanse vrienden maar niet horen. Wat zijn jouw Italiaanse eetzondes?

Blog:10 Italiaanse eetzondes-3

Zonder risico
je skivakantie boeken?

Bekijk de voorwaarden

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.