-

5 redenen om naar Piemonte te gaan

Prachtige natuur, rust, authenticiteit, bergen, lekker eten en drinken en mooie steden: je vindt dit alles in het prachtige Piemonte in Noord-Italië. En het mooie is: met de auto ben je er al in twaalf uur! Vijf redenen om naar Piemonte te gaan…
Bergen
Een beetje voor de hand liggend, want bijna iedereen weet dat Piemonte rijk is aan bergen. Maar het zou gek zijn deze ‘reuzen’ niet te noemen als reden om naar Piemonte te gaan. Het is nou eenmaal een van de trekkers van de regio. De naam Piemonte betekent in het Italiaans zelfs letterlijk "aan de voet van de bergen". De hoogste toppen zijn 4618 meter. Deze vind je in het Monte-Rosa massief. Of je nou vanuit je luie stoel naar deze prachtige bergen wilt kijken, of uitdagende bergwandelingen wilt maken, bergliefhebbers komen hier aan hun trekken.

Blog:5 redenen om naar Piemonte te gaan-2

Puur en authentiek
Piemonte is nog vrij onbekend onder toeristen. En dat is best fijn. In de meeste stadjes deel je de terrassen met locals in plaats van toeristen. Je vindt hier dus het echte Italiaanse leven. Wil je toch iets meer roering? Rondom het Lago Maggiore vind je de meeste toeristen. Ook gezellig!

Blog:5 redenen om naar Piemonte te gaan-3

Truffels en wijn
Piemonte staat bekend om twee lekkernijen: truffels en wijn. De boeren uit deze regio maken heerlijke wijnen zoals de Barolo, de Barbera en de Cortese. In de herfst begint de truffeltijd. Vooral de beroemde witte truffel uit Alba is erg populair. Een bezoek aan Piemonte in de herfst is dus extra lekker en bijzonder.

Lekker dichtbij
Je hoeft niet lang te reizen om van de Italiaanse cappuccino en de Piemontse wijnen te genieten. Met de auto ben je er in ongeveer twaalf uur. Goed te doen dus. En dat is wel zo prettig als je kinderen op de achterbank hebt.

Mooie steden
Turijn is de hoofdstad van Piemonte. En deze stad is zeker een bezoek waard. Je vindt er veel bezienswaardigheden, zoals het Palazzo Reale, de Dom met de wereldberoemde lijkwade van Turijn en het mooie Parco del Valentino. Ook shopliefhebbers komen aan hun trekken. Er zijn maar liefst 16.000 winkels. De meeste gaan schuil onder stijlvolle booggalerijen. En wist je dat Turijn de hoofdstad van de chocola wordt genoemd? Dat heeft een reden: je vindt hier echt verrukkelijke chocolade, onder andere van Fiat.
Heb je Turijn al helemaal ontdekt? Ook een bezoek aan de mooie steden Alba en Asti mogen niet op je to-do-lijst ontbreken.

Onze agriturismi en vakantiehuizen in Piemonte

Zonder risico
je skivakantie boeken?

Bekijk de voorwaarden

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.