-

De mooiste stranden van Italië

Italië staat garant voor lekkere pizza’s, kunst, cultuur en heerlijke gelato. Maar ook voor een paar van de mooiste stranden te wereld. Waar je die stranden vindt? Dat vertellen we je graag.
Blog:De mooiste stranden van Italië-2

1. San Vito lo Capo, Sicilië
San Vito lo Capo wordt door velen beschouwd als het mooiste strand van Italië en daarmee zijn wij het eens. Deze gezellige badplaats biedt langgerekte witte zandstranden en azuurblauw water. San Vito lo Capo grenst aan een prachtig natuurreservaat vol kleine inhammetjes in de rotsen en geurende planten.

2. Punta Prosciutto, Puglia
Ooit in de hak van de laars, Puglia, geweest? Dan weet je dat hier geweldig mooie stranden te vinden zijn., die zeker aan de Maldiven kunnen tippen. Aquablauw water, wit zand en uitgestrekte stranden voeren de boventoon. Punta Prosciutto (wit zand!) is een van de mooiste stranden, maar let op: in augustus is het hier erg druk.

3. Villasimius, Sardinië
Villasimius ligt op een driehoekige landtong in het zuiden van Sardinië. Daardoor word je op dit strand op drie plekken omgeven door zee. Heel bijzonder. Richting het noorden kijk je uit op groene bergen, verder zie je vooral blauwer-dan-blauw-water.

4. Approdo di Enea, Puglia
Dit prachtige strand vind je vlakbij Otranto in Puglia. Helderblauw water, waarin kleine visjes langs je benen zwemmen: wat wil je nog meer? Het strand is niet groot, maar wel ontzettend mooi.

5. Sirolo, Le Marche
Sirolo is een gezellig hooggelegen dorp. Vanuit het centrale plein kijk je uit over de prachtige kust. Het strand is populair bij Italiaanse families, maar ook wij zijn dol op de brede stranden, het kleine haventje en de helderblauwe zee.

Blog:De mooiste stranden van Italië-3

6. Marino di Campo, Elba
Op Elba zijn genoeg mooie stranden, maar Marino de Campo springt er wat ons betreft uit. Met zijn brede stranden, lichtblauwe water en groenstrook in het binnenland kan je dagje strand hier niet meer stuk.

7. Isola Bella, Sicilië
De naam zegt het al: mooi eiland. Isola Bella is een strand, dat via een smalle landtong vastzit aan een klein eilandje, bedekt met bloemen. Op het grotere strand kun je stoelen huren, maar probeer vooral de smalle landtong eens uit. Hier ben je letterlijk omringd door de zee.

8. Cala Violina, Toscane
Cala Violina is zo’n onontdekt strand in Toscane. Geen ligbedden, geen hordes toeristen, maar vooral veel natuur. Je moet letterlijk door de bossen om er te komen. De naam Cala Violina verwijst naar het geluid dat het zand maakt als je er overheen loopt terwijl het verder muisstil is. Je vindt dit strand tussen Follonica en Castiglione della Pescaia.

9. Camogli, Ligurië
Dit charmante badplaatsje ligt direct aan zee en beschikt over een klein kiezelstrand. Vanuit je luie stoel staar je zowel over zee als naar het leuke plaatsje met de opvallende kerktoren.

10. Monterosso al mare, Cinque Terre
Monterosso al Mare heeft het grootste strand van de Cinque Terre en is daarom ook het meest populair. Nog steeds is het strand relatief klein, maar wel heel bijzonder, met al die pastelkleurige huizen achter je.

Zonder risico
je skivakantie boeken?

Bekijk de voorwaarden

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.