-

Langlaufen in de Dolomieten

De prachtige door gletsjers uitgeschuurde, brede dalen maken van de Dolomieten een paradijs voor langlaufliefhebbers. De goede sneeuw, schitterende berglandschappen, volop zon en honderden kilometers met fraaie pistes en Italiaanse flair, bieden alle ingrediënten voor een geslaagde langlaufvakantie.
Blog:Langlaufen in de Dolomieten-2

De Dolomieten; UNESCO-werelderfgoed
In juni 2009 is het adembenemende gebergte van de Dolomieten vanwege hun unieke schoonheid uitgeroepen tot werelderfgoed. Sindsdien staat dit natuurwonder op de lijst van Werelderfgoederen. In de zomer is het een prachtig gebied om doorheen te wandelen of te mountainbiken. In de winter is het een geweldige ski- en langlaufbestemming. De Dolomieten Superski herbergt bijvoorbeeld 12 skigebieden met in totaal maar liefst 1200 km aan pistes en circa 450 liften.

Langlaufparadijs pur sang
Langlaufen in de Dolomieten is genieten van het goede wat Italië te bieden heeft op het gebied van wintersport. De prachtige skigebieden rondom het bergmassief van de Sella Gruppe zijn met elkaar verbonden en dragen de naam Sella Ronda. Sneeuwliefhebbers kunnen hun hart ophalen in dit ski- en langlaufwalhalla.

De Sella Ronda tocht is een aaneenschakeling van schitterende Dolomietenpassen. Je komt onderweg door verschillende regio's die elk een eigen taal, geschiedenis en cultuur kennen. De kleine pittoreske Dolomietendorpen zijn door middel van paden en verbindingsliften aan elkaar vastgeknoopt en iedere plaats beschikt over meerdere pistes en natuurlijk de oergezellige skihutten. Ook aan freestylers is gedacht, want voor hen zijn er verschillende, goed onderhouden funparks. Uitdaging genoeg dus voor jong en oud en zowel voor de beginnende langlaufer als voor de geoefende skiër.

Individueel of georganiseerd
Langlaufen is een sport die je zowel alleen als in groepsverband kunt beoefenen en is een sport die bovendien niet leeftijdsgebonden is. Ga je alleen op langlaufavontuur in de Dolomieten, zorg dan dat je over een goede uitrusting beschikt en je de juiste handelingen kent. Een eventuele langlaufcursus als opfrissing kan een goed idee zijn. Daarnaast worden er in de Dolomieten ook vele georganiseerde langlauftochten op touw gezet. Tijdens deze tochten kom je tevens het één en ander over de omgeving te weten en natuurlijk word je op de meest betoverende plekken gebracht.

Voor accommodaties in het winterseizoen kun je terecht op onze wintersport website: Chalet.nl

Ook in de zomer is de Dolomieten een prachtige bergbestemming en erg geliefd bij wandelaars en wielrenners.

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.