Bellano (Comomeer)

Italië - Merengebied/Lombardije - Bellano (Comomeer)
Afstand tot Utrecht: 1011 kilometer
Bekijk onze 5 agriturismi en vakantiehuizen in Bellano (Comomeer) »
Gemiddelde waardering: 7,810 (5 beoordelingen)
  
Bellano is een plaatsje in de regio Lombardije, gelegen aan de oostzijde van het Comomeer. De rivier de Pioverna, beter bekend als de kloof van Bellano (Orrido di Bellano), loopt door het dorp en mondt uit in het meer. Dit is een aantrekkelijke bezienswaardigheid van het dorp. Milaan ligt op 80 km afstand.

Bellano is een gezellig plaatsje om doorheen te wandelen. Je kunt over de boulevard en langs de kleine vissershaven wandelen met verrijkend uitzicht over het Comomeer. In het dorpscentrum zijn er veel kleine straatjes, middeleeuwse huizen, 18e eeuwse bogen en binnenplaatsen in Barok stijl. De kerk Santi Nazzaro e Celsio heeft prachtige fresco's en bevindt zich in het oude dorpscentrum.

Verder zijn er in het dorpscentrum winkels, cafés, authentieke restaurants, watersportfaciliteiten en een frequente treinverbinding van het station naar Lecco-Milaan.

Vanaf het centrum loop je naar boven en kom je aan bij de Orrido di Bellano. De indrukwekkende kloof is meer dan 15 miljoen jaar geleden gevormd en er lopen verschillende loopbruggen over de kloof heen.
Dichtstbijzijnde luchthavenLuchthaven Orio al Serio
Afstand tot luchthaven70 kilometer

 

 
Call us0348 - 43 46 49
ma-vr 9-17:30 / za 10-17:30
Italissima is een handelsnaam van Chalet.nl B.V - info@italissima.nl - tel: 0348 - 43 46 49
Snel zoeken
loading...