Castellina in Chianti

Italië - Toscane - Castellina in Chianti
Afstand tot Utrecht: 1385 kilometer
Bekijk onze 4 agriturismi en vakantiehuizen in Castellina in Chianti »
Gemiddelde waardering: 8,410 (5 beoordelingen)
Castellina in Chianti is een plaats in de provincie Siena, in de regio Toscane. De eerste nederzettingen dateren al uit de tijd van de Etrusken.

Bezienswaardigheden in Castellina in Chianti zijn onder andere de Rocca ('kasteel') met een oude toren uit de 14e eeuw. In deze toren is een klein museum gevestigd met een tentoonstelling over de Etrusken. De heuvel Montecalvario vind je net buiten de stad. Hier zijn vier oude graftomben die dateren uit de 7e of 6e eeuw voor Christus. Verder zijn er verschillende kerken in Castellina in Chianti en de bijbehorende gemeentes, waaronder de Chiesa di San Salvatore.

Elk jaar worden er meerdere festivals georganiseerd; gedurende de zomer wordt het Chianti festival gehouden, met allerlei muzikale optredens, eind augustus is er la Fiera del Cocomero (de "watermeloenen markt") en in de herfst is er het streekproducten festival Chianti d'Autunno.

Ook zeker een bezoek waard zijn de plaatsen San Gimignano (op 28 km afstand), Siena (op 24 km) en natuurlijk Florence (op 41 km afstand).
Dichtstbijzijnde luchthavenFlorence
Afstand tot luchthaven51 kilometer
Er zijn helaas geen foto's beschikbaar.
Call us0348 - 43 46 49
ma-vr 9-17:30 / za 10-17:30
Italissima is een handelsnaam van Chalet.nl B.V - info@italissima.nl - tel: 0348 - 43 46 49
Snel zoeken
loading...